fbpx

Blog

Artikel Terkini

Manfaat Mengikuti Kursus Ruqyah Syariah

Mengikuti kursus ruqyah syariah memiliki banyak manfaat, seperti memahami konsep ruqyah syariah secara menyeluruh, menguasai teori dan hukum ruqyah syariah, melatih kemahiran praktikal, meningkatkan keimanan dan ketaqwaan, serta membantu orang lain yang memerlukan bantuan.

Pengenalan Ruqyah Syariah dan Kepentingannya

Artikel ini menjelaskan apa itu Ruqyah Syariah, amalan pengubatan yang berasaskan ajaran Islam, melibatkan doa, zikir, dan ayat-ayat suci Al-Quran, serta kepentingannya dalam kehidupan umat Islam.

Pentingnya Mengikuti Kursus Pengurusan Jenazah

Mengapa penting untuk memahami tatacara pengurusan jenazah dalam Islam? Artikel ini menjelaskan bagaimana pemahaman ini membantu meningkatkan kualiti pengurusan jenazah dalam masyarakat dan mengatasi kekurangan tenaga kerja.

Kursus Imam, Kursus Muazzin, Pengajian Imam Muazzin, Latihan Imam dan Muazzin, Belajar Imam Muazzin

Kelebihan Mengikuti Kursus Imam dan Muazzin

Mengikuti kursus Imam dan Muazzin memberikan kelebihan berupa adab solat, teknik mengimami solat, membaca Al-Quran dengan baik, kepercayaan diri, hubungan sosial yang baik, dan peningkatan kualiti hidup. Dengan kursus ini, para Imam dan Muazzin dapat memimpin solat dengan lebih baik, mengumandangkan azan dengan keyakinan, dan memperkuat keimanan umat Muslim.

7 Kelebihan Mengapa Kita Perlu Menunaikan Umrah

Artikel ini menjelaskan kelebihan melaksanakan umrah, yang mencakup peningkatan iman dan taqwa, menjadi tetamu Allah, menumbuhkan kasih sayang terhadap Rasulullah ﷺ, melipatgandakan pahala, penghapusan dosa, mengerat ikatan keluarga dan teman, serta memperluas pandangan kita terhadap umat Islam di dunia.